Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Cîți bani vor fi prevăzuți în bugetul-2018 pentru reparația drumurilor din Moldova?

30 oct. 2017,, 11:00   Economie
7368 1

În procesul de elaborare a bugetului de stat pe anul 2018 Ministerul Economiei și Infrastructurii insistă ca pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere să fie alocați circa 5 milioane de lei.

Acest fapt a fost declarat de către vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, în cadrul unei întrevederi cu angajații din ramură, organizată cu prilejul Zilei Profesionale a Automobilistului și Drumarului din Republica Moldova, marcată anual în ultima duminică a lunii octombrie, relatează NOI.md.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, suma respectivă este formată din sursele oferite de partenerii de dezvoltare BEI, BERD și Banca Mondială, circa 380 milioane de euro, precum și acumulările la Fondul Rutier.

„Ramura transportului auto și gospodăriei drumurilor sînt sectoare prioritare în procesul de dezvoltare economică a țării, creării unor condiții de trai și activitate pentru cetățeni. Pornind de la acest deziderat, vreau să vă anunț că anul 2018 va fi un an al reabilitării drumurilor și infrastructurii conexe. Și aceasta se referă nu doar la drumurile naționale și regionale, dar și la cele locale, comunale etc. În context, vreau să accentuez că succesul nostru în acest exercițiu, deloc ușor, depinde de fiecare dintre noi, indiferent de funcția sau sectorul gestionat”, a accentuat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Octavian Calmîc a mai menționat că astăzi domeniul dat se află într-un amplu proces de reformare și modernizare, de implementare a unor standarde și modele noi, care, într-un final, ne vor permite nu doar să fim compatibili cu partenerii de dezvoltare, dar și să prestăm cetățenilor Republicii Moldova servicii de calitate comparabile cu cele comunitare.

„Cu părere de rău, astăzi în realizarea obiectivelor trasate ne confruntăm cu multe probleme, atît obiective, cît și subiective, dar sînt sigur că împreună, bazîndu-ne pe profesionalismul și dorința fiecăruia dintre noi de a schimba starea lucrurilor, vom reuși. Cei, care se opun transformărilor și inovațiilor trebuie să plece, deoarece noi avem nevoie de oameni cu inițiativă, dornici să implementeze acele programe și strategii de dezvoltare a transportului auto și gospodăriei drumurilor, care vor fi într-adevăr în serviciul cetățeanului, vor contribui la dezvoltarea multifuncțională a economiei naționale”, a spus Octavian Calmîc.

În cadrul reuniunii, cu prilejul Zilei automobilistului și drumarului, vicepremierul Octavian Calmîc a înmînat unui grup de angajați ai ramurii diplomele Guvernului Republicii Moldova, alții fiind menționați de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?