Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Vreme de plajă în Portugalia în sfîrşitul lunii octombrie

28 oct. 2017,, 00:00   Externe
3606 0

Pe litoralul portughez sunt aproape 30 de grade

În Portugalia e atît de cald încît oamenii merg la ... plajă. Pe litoralul portughez sunt aproape 30 de grade. Turiştii sunt încîntaţi, deşi spun că situaţia este ieşită din comun.

"Pentru noi, ca turişti, este bine, dar pentru natură nu cred că este bine, pentru că nu mai există trecerea la toamnă, la iarnă. Am văzut că au înflorit florile, nu cred că e normal".

Oamenii se plimbă pe faleză sau stau la terase, un peisaj neobişnuit pentru sfârşitul lunii octombrie. "Ne bucurăm de vremea caldă, dar sigur că există şi dezavantaje, şi nu sunt puţine, pentru oameni, pentru economie, pentru agricultură".


Meteorologii trag un semnal de alarmă şi spun că incendiile de vegetaţie s-ar putea intensifica. ''Pe o mare parte a teritoriului se vor înregistra peste 28 de grade Celsius, ceea ce e foarte mult pentru această perioadă, mult peste valorile medii. Ne apropiem de luna noiembrie, e deja sfîrşitul lunii octombrie. Se intensifică vîntul, vînt uscat care vine din Est şi care va amplifica incendiile'', a spus meteorologul Joao Frada.

Portugalia a avut parte de o vară extrem de secetoasă, cu temperaturi ridicate, ceea ce a provocat incendii de pădure devastatoare. 64 de oameni şi-au pierdut viaţa în luna iunie şi 44 luna aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?