Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Trump a declarat problema opioidelor o urgență de sănătate publică

27 oct. 2017,, 23:00   Externe
2202 0

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat problema opioidelor o urgență de sănătate publică în cadrul unui anunț făcut, la Casa Albă, scrie ABC News.

Trump a declarat în repetate rânduri că opoidele reprezintă o problemă națională, iar prin declararea urgenței de sănătate publică, toate resursele guvernului federal și ale sucursalelor executivului vor fi direcționate în scopul soluționării acestei probleme,

Președintele a spus încă din august că va declara o „urgență națională”. „Criza de opioide este o urgență, iar eu o spun oficial în momentul de față: Este o urgență. Este o urgență națională „, a spus Trump la acea dată. „O vom desemna urgență națională. Este o problemă serioasă, cum nu am mai avut niciodată pînă acum”.

Cu toate acestea, experții au declarat pentru ABC News că declararea unei urgențe naționale oficiale, așa cum a făcut-o Trump ar putea fi o greșeală.


Numarul opioidelor eliberate pe baza de prescriptie medicala și vândute în mod legal a crescut de patru ori în perioada 1999-2010, deși nu a fost înregistrată nicio schimbare majoră a în ceea ce privește numărul persoanelor care au raportat dureri, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA. Supradoza de droguri este principala cauză a morții accidentale în Statele Unite, iar cele mai multe cazuri implică opinoide.

Președintele american a făcut criza opioidelor unul dintre principalele subiecte de discuție în timpul campaniei sale electorale de anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?