X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un chirurg și-a depistat cancerul cu ajutorul telefonului mobil

28 oct. 2017,, 02:00   Externe
3863 0

Medicul a folosit un aparat cu ultrasunete pe care l-a atașat telefonului mobil pentru a localiza celulele canceroase, informează cnet.com.

Chirurgul John Martin spune că a reușit să depisteze celule canceroase în propriul gît în timp ce testa un dispozitiv portabil ultrasonic numit Butterfly iQ. Medicul a declarat pentru cNet că înainte de teste resimțea un „sentiment incomod de grosime pe gît”. „Am suficientă experiență încît să-mi dau seama că e ceva în neregulă imediat ce am văzut imagini negre și gri pe ecranul telefonului”, a completat doctorul, care a început deja tratamentul pentru cancerul cu celule scuamoase depistat.

Dispozitivul pe care l-a folosit, Butterfly IQ, este un aparat cu ultrasunete portabil care funcționează trimițînd sunete în corp și captînd ecourile. De obicei, undele sonore sunt generate de cristale care vibrează, însă Butterfly IQ folosește 9 mii de micro-tobe gravate pe un cip semiconductor. Acesta arată ca o mașină de ras electrică și se conectează la telefonul mobil (pentru moment este compatibil doar cu iPhone). Trebuie plasat pe zona corpului pe care o examinăm și pe telefon va apărea o imagine cu ultrasunete alb-negru.

Potrivit creatorilor săi, portabilitatea lui Butterfly iQ înseamnă un avantaj major - acesta ar putea fi folosit în ambulanțe sau acasă. Primele livrări ale dispozitivului care costă 2 mii de dolari vor începe în 2018.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?