Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Burse olimpice de sute de dolari lunar pentru sportivii moldoveni

27 oct. 2017,, 16:31   Sport
3874 2

Sportivii moldoveni vor primi finanţare suplimentară pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.


Comitetul Internaţional Olimpic va oferi timp de trei ani burse olimpice în valoare de 535 de dolari lunar.

De această sumă vor beneficia 15 sportivi selectaţi de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv.

"În ediţiile precedente acest program a fost pe 2 ani, iar acum este pe 3 ani. Asta deoarece am reuşit să convingem CIO ca o parte din finanţarea pentru probele de iarnă să le redirecţionăm la probele de vară din considerentul că în probele de iarnă avem mai puţini sportivi valoroşi care ar merita să primească aceste burse", a spus Nicolae Juravschi, preşedinte CNOS.

Fiecare sportiv a semnat cîte un contract pentru a putea primi bursele. Conform actului, performerii sînt obligaţi să investească aceşti bani doar în pregătirea pentru turneele de calificare la Olimpiada de la Tokyo.

"Este şi mai multă motivaţie. Acum există şi mai mare dorinţă de a munci pentru a nu-i dezamăgi pe cei care ne oferă aceste burse", a menţionat Vasile Belous, boxer.

"Desigur, acum ne vom putea să ne permitem mai multe lucruri, inventar mai bun, alimentaţie cu mult mai bună care ne va ajuta la obţinerea unui rezultat mai bun", a afirmat Oleg Nuţa, canotor.

Programul burselor olimpice are ca scop să ajute sportivii să beneficieze de suport financiar pentru o pregătire mai bună către Olimpiadă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?