X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Un nou medicament pentru diabet ar putea ajuta obezii să slăbească

15 oct. 2018,, 04:30   Ştiinţă şi IT
9531 0

O companie farmaceutică a dezvoltat un nou medicament pentru diabetul de tip 2 pe baza de semaglutidă.

Rezultatele testelor arată că acesta ar putea ajuta și persoanele obeze să slăbească. Medicamentul ar putea fi disponibil pe piață în trei ani, după ce cercetătorii care l-au creat au constatat în urma unui studiu că rezultatele utilizării unui tratament pe bază de semaglutidă a reușit în 31 de săptămîni să obțină o reducere a nivelului hemoglobinei A1c cu 1,8% față de alte tratamente care au obținut o scădere cu 0,3%.

Semaglutida este un compus folosit deja ca tratament pentru diabet, de către compania farmaceutică daneză Novo Nordisk. Dar potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Leeds, pe lîngă rolul său în tratamentele pentru diabetici, acest compus ar putea ajuta la obținerea unor rezultate foarte bune în lupta cu obezitatea.

Studiul a inclus 28 de subiecți de test, dintre care toți au fost obezi din punct de vedere clinic, avînd un indice de masă corporală cuprins între 30 și 45 kg / m2. Timp de 12 săptămîni, jumătate dintre aceștia au primit o doză săptămînală de semaglutidă, în timp ce cealaltă jumătate li s-a administrat un produs placebo – niciun grup nu știa ce primesc.

La sfârșitul acestei perioade, cei 28 au fost chemați la un centru de testare, unde li s-a înregistrat greutate și compoziția corporală și apoi li s-a oferit să mănînce prînzul și cina, spunînduli-se că pot mînca oricît vreau, pînă o să se simtă ”plini”. A fost calculată cantitatea de mancare consumată de fiecare dintre cei 28. În următoarele 12 săptămâni s-a reluat testul, de această dată cealaltă jumătate primind pastilele cu semaglutidă, respectiv placebo.


Rezultatele au arătat că atunci cînd li s-au administrat mesele, persoanele care au primit semaglutidă au consumat mult mai puțin decît ceilalți și au prezentat o tendință de a consuma mai puține alimente bogate în grăsimi.

Mai exact, s-a observat că, în medie, consumul zilnic de energie (care indică cantitatea de alimente consumate) a fost cu 24% mai mic decît cel al grupului placebo. Aceasta, la rîndul său, a dus la pierderea medie de greutate de 5 kg în decursul celor 12 săptămîni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?