Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În Aeroportul Chişinău a fost reţinut un politolog din Rusia

27 oct. 2017,, 11:02   Societate
6030 8

După istoria cu corespondentul special al ziarului „Komsomolskaia pravda” Daria Aslamova, căreia nu i s-a permis să intre în Moldova, deşi ea avea o înţelegere cu preşedintele ţării de a-l intervieva, în Moldova i s-a interzis şi intrarea cunoscutului politolog din Rusia Mihail Deleaghin.

Acest fapt a fost comunicat de către Ina Şupac, deputată în Parlament din partea Partidului Comuniştilor.

„În noaptea aceasta, în Aeroportul Chişinău a fost reţinut Mihail Deleaghin, editorul revistei „Svobodnaia Mîsli” („Gîndirea Liberă”), conducătorul ştiinţific al Institutului pentru Problemele Globalizării, a scris ea pe pagina sa din reţelele sociale. Lui i s-a interzis să intre în Moldova şi el a fost întors la Moscova”.

Potrivit alesei poporului, Mihail Deleaghin a fost invitat de Partidul Comuniştilor şi Partidul Stîngii Europene pentru participarea la conferinţa internaţională dedicată celor 100 de ani ai Revoluţiei din Octombrie.

„Culmea cinismului a fost că poliţiştii de frontieră au fotografiat textul discursului publicistului rus „Lecţiile actuale ale Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie”, pe care acesta urma să-l rostească în cadrul conferinţei. Adică cum, materialele despre Revoluţie sînt deja interzise? Sau Poliţia de Frontieră îşi completează astfel cunoştinţele?”, s-a întrebat Ina Şupac.


Mihail Deleaghin nu a comentat, deocamdată, incidentul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?