Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Sediul Serviciului regional Nord al BMA, renovat și inaugurat la Bălți

27 oct. 2017,, 11:41   Societate
2939 1

Serviciul regional Nord al Biroului Migrație și Azil al MAI dispune deja de un sediu renovat, modernizat și dotat cu echipament performant necesar pentru activitatea zilnică, notează NOI.md.

Inaugurarea sediului a avut loc ieri, 26 octombrie, în mun. Bălți, cu participarea ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, prim-secretarului Delegației UE, Marco Gemmer, coordonatoarei rezidente a ONU și reprezentantei permanente a PNUD în Moldova, Dafina Gercheva, directorului BMA, Olga Poalelungi, angajaților BMA și ai Inspectoratului de Poliție Bălți și altor invitați.

Acest sediu renovat al BMA va asigura activitatea Biroului în regiune prin: extinderea capacităților de acordare a serviciilor la Ghișeul unic de documentare a străinilor, susținerea mecanismelor de integrare a străinilor care se află în țară și incluziunea lor socială. Totodată, acest proiect va contribui la consolidarea capacităților de combatere a migrației ilegale, depistarea, identificarea și îndepărtarea străinilor care au încălcat regimul de ședere pe teritoriul țării noastre.

Lucrările de renovare a sediului au avut loc grație finanțării oferite de către Uniunea Europeană în cadrul Suportului Bugetar, cu aproximativ 6 milioane de lei și a contribuției în valoare de 1 milioane 450 de mii de lei, din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova, iar Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a acordat asistență în elaborarea designului modern, confecționarea mobilierului și procurarea unui set de calculatoare în valoare de circa 900 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?