X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Au revenit pe băncile școlii pentru a învața cum să-și protejeze copiii pe Internet

27 oct. 2017,, 10:11   Societate
7763 0

Cîteva sute de părinți și tutori ai copiilor școlari au revenit în școli, la invitația experților Centrului Internațional „La Strada”, notează NOI.md.

Adulții au participat la seminare informative privind siguranța copiilor online, la care au aflat despre riscurile pentru cei mici pe Internet și soluțiile practice prin care aceste riscuri pot fi evitate.

Ideea de a informa și sensibiliza părinții despre subiectul siguranței copiilor online, spun organizatorii sesiunilor de instruire, s-a conturat după ce în ultimele luni s-a dublat numărul de adresări din partea adulților pe portalul www.siguronline.md.

La seminarele informative organizate de „La Strada", părințiii află despre modul în care pot aborda cu copiii subiectul siguranței pe Internet, cum pot instala filtre de conținut pentru o navigare online în siguranță, dar și despre cum se poate gestiona accesul copilului la conținuturi dăunătoare sau la unele jocuri și aplicații, pe anumite intervale orare.

Discuții tematice inițiate de „La Strada”, privind siguranța online, au avut loc în școli și anterior, pe parcursul ultimilor doi ani. De această dată totuși, amploarea inițiativei este una fără precedent, astfel că seminare de instruire vor avea loc în instituții de învățămînt din toată republica, în perioada septembrie-noiembrie 2017. În principal, activitatea se adresează adulților cu copii de vîrstă sub zece ani.


Inițiativa este implementată de către Centrul Internațional „La Strada”, în colaborare cu Ministerului Educației din Republica Moldova și Moldcell. Pentru ca un seminar tematic să fie organizat și în școala lor, grupurile interesate de părinți, profesori sau reprezentanți ai centrelor de odihnă pot contacta organizatorii pe www.siguronline.md sau la numărul de telefon 0 22 23 49 06.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?