Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

SIS-ul se află în faza embrionară, opinie

27 oct. 2017,, 09:21   Societate
4408 0

Serviciul de Securitate și Informații se află în faza embrionară de dezvoltare, comparativ cu realitățile Republicii Moldova.

Opinii în acest sens au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

Bloggerul Veaceslav Balacci consideră că SIS-ul este în continuare o instituție de tip sovietic și se află în faza embrionară de dezvoltare, comparativ cu realitățile societății și cu provocările regionale în fața cărora se află Republica Moldova.

Referindu-se la „furtul miliardului”, bloggerul a menționat că Serviciul de Informații și Securitate ar fi trebuit să meargă în Parlament cu rapoarte și să participe la audieri privind situația care s-a creat în sistemul bancar, dar nu să prezinte rapoarte secrete.

Analistul Victor Gurău susține că în reformele începute în domeniul securității se pune accentul pe niște mecanisme și proceduri învechite. Potrivit lui, Republica Moldova, fiind un stat tînăr, avînd o sumedenie de vulnerabilități interne și riscuri din exterior, trebuie să aibă capacitatea să analizeze aceste lucruri, iar pentru aceasta sînt necesari oameni cu capacități.

În opinia lui Victor Gurău, în Republica Moldova lipsește o abordare sistemică de viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?