Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cursuri profesionale pentru minori din penitenciare

27 oct. 2017,, 08:31   Societate
4241 1

Proiectul „O nouă viață pentru tinerii delincvenți” va oferi șansa pentru 40 de tineri aflați după gratii să se reintegreze mai ușor în societate, notează NOI.md.

Timp de un an, minorii din penitenciarele nr. 10 Goian și nr. 13 Chișinău au urmat cursuri de comunicare și au învățat meseria de bucătar, cofetar, frizer și cizmar. Ei au obținut cunoștințe, abilități profesionale și certificate de absolvire pentru a se putea angaja după eliberarea din detenție. De asemenea, au fost realizate campanii de promovare a egalității de șanse pe piața muncii și programe informative pentru facilitarea integrării lor.

Proiectul a fost finanțat de Ministerul Afacerilor Externe prin programul României de cooperare pentru dezvoltare și implementat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Programul a derulat în baza unui acord de parteneriat încheiat de DIP, Universitatea de Vest și Institutul Intercultural ambele din Timișoara, România.

Acesta a fost implementat în două penitenciare de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP), subordonat Ministerului Justiției, și partenerii de dezvoltare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?