Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele Cataloniei va dizolva parlamentul regional

26 oct. 2017,, 19:00   Externe
5086 0

Carles Puigdemont, președintele Cataloniei anunță că va dizolvat parlamentul regional și că vor fi organizate alegeri anticipate pe 20 decembrie, scrie La Vanguardia.

În condițiile în care Madridul a anunțat că vineri, Senatul va decide dacă aprobă activarea Articolului 155 din Constituție și preluarea controlului asupra conducerii regiunii Catalonia, președintele Carles Puigdemont nu a mai vorbit despre declararea independnței ci a anunțat că a dizolvat parlamentul și că vor fi organizate alegeri anticipate pe 20 decembrie.

Această decizie vine în contextul în care premierul spaniol a anunțat că vor organiza alegeri anticipate în Catalonia în luna ianuarie a anului viitor.

După o ședința de șapte ore, care a avut loc miercuri seara și mai multe întâlniri avute în timpul dimineții, s-a stabilit că singura mișcare strategică posibilă pentru Catalonia este organizarea a unor alegeri anticipate, pentru a amîna cît mai mult posibil aplicarea Articolului 155 și intervenția Madridului în auto-guvernarea regiunii nord-estice, scrie La Vanguardia.


Această mișcare a puterii de la Barcelona este obligatorie întrucît divizarea din itneriorul partidului lui Puigdemont continuă și s-a putut ajunge pînă acum la o declarație de independență care să convină tuturor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?