Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Turcia: Peste 100 de foști angajați ai Ministerului de Externe, arestați

26 oct. 2017,, 12:23   Externe
6550 1

Poliția turcă a început joi o operațiune pentru arestarea a 121 de foști angajați ai Ministerului de Externe pentru presupuse legături cu clericul Fethullah Gulen din SUA, acuzat de Ankara că a orchestrat tentativa de lovitură de stat de anul trecut, a relatat agenția de presă de stat Anadolu, citată de Reuters.

Angajații ministerului au fost anterior demiși din cauza presupuselor legături cu predicatorul islamic, care trăiește într-un exil autoimpus în Pennsylvania. El neagă orice implicare în tentativa de puci din iulie 2016.

Echipe ale poliției antitero au desfășurat raiduri simultane în 30 de provincii pentru a-i prinde pe suspecți, unii fiind acuzați că au folosit ByLock, o aplicație de mesagerie criptată despre care guvernul spune că a fost utilizată de rețeaua lui Gulen, a scris Anadolu.

În cadrul campaniei de reprimare declanșate după puciul eșuat, peste 50.000 de persoane au fost arestate, așteptînd să fie judecate, pentru presupuse legături cu Gulen, în timp ce alte 150.000 de persoane au fost demise sau suspendate din funcții în armată, precum și în diverse sectoare publice și private.

Guvernul respinge îngrijorările organizațiilor de apărare a drepturilor omului privind măsurile de reprimare, spunînd că numai o astfel de campanie poate neutraliza amenințarea reprezentată de rețeaua lui Gulen, despre care spune că s-a infiltrat în justiție, armată și școli.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?