X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

În Rusia a fost testat satelitul-"ucigaș"

26 oct. 2017,, 22:30   Externe
6067 4

Trupele spațiale rusești au testat cu succes satelitul manevrant, capabil să zboare către alte vehicule orbitale, să le inspecteze și, dacă este necesar, să le intercepteze.

Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, în timpul testelor, satelitul s-a desprins de la Platforma Orbitală a Pămîntului "Cosmos-2519", lansată pe 23 iunie 2017. Dispozitivul, după ce și-a schimbat orbita, s-a întors la platformă și a inspectat-o. În rezultatul testărilor de ghidare a satelitului manevrant militar, au fost verificate comunicațiile terestre și orbitale, au fost testate metodele de calcul balistice și software-ul.

A fost, de asemenea, confirmată posibilitatea decuplării automate a satelitului de la platformă, controlul la distanță al zborului și utilizarea echipamentelor de bord.

Asemenea sateliți-"ucigași", în perspectivă, sînt destinați nu numai pentru monitorizarea altor dispozitive, ci și pentru interceptarea lor, aceștia vor deveni un element important al grupului orbital rus, care va avea rolul de a restricționa goana militară spațială.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?