Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin, despre noul ministru al Apărării

26 oct. 2017,, 09:48   Politică
18890 21

Liderul PCRM dezaprobă numirea lui Eugen Sturza în fruntea Ministerului Apărării, argumentînd că acesta nu are pregătirea profesională necesară, informează NOI.md.

Fostul șef de stat susține că nici el nu ar fi acceptat candidatura lui Sturza la Minister.

„L-au numit cu orice preț, «pațanul» ăsta care nici nu știe ce înseamnă armă, patron.. La 32 de ani să-l facem ministru? Aici urmează mai multe întrebări. Nici eu nu l-aș fi acceptat…. E băiatul care i-a dus geanta lui Filat cinci ani de zile, tocmai ieșit de la ASEM”, a comentat Voronin.

Liderul comuniștilor se îndoiește că noul ministru va găsi limbaj comun cu militarii, argumentînd că nici el nu l-ar asculta. În ceea ce privește decizia Curții Constituționale de a-l suspenda temporar pe Igor Dodon, pentru ca guvernarea să-l poată numi pe Sturza, politicianul a declarat că aceasta este ”o anecdotă”, care va fi relatată în manualele de drept din întreaga lume.

„Decizia asta cu suspendare pe 15 minute este o anecdotă, o să intre în toate manualele pentru studenții de la facultățile juridice de pe tot globul pămîntesc. Ne-au făcut de rîs. Eu, în caracterul meu, nici cinci minute nu aş fi stat la Preşedinţie după aceasta. Lasă-i pe cei care au primit jurămîntul, pe cei care l-au numit pe ăsta «cu muci la nas» ministru, lasă-i pe aceia să conducă mai departe, dacă sînt atît de deştepţi”, a adăugat Voronin.


În opinia lui, pentru depășirea crizei instituționale, trebuia ca președintele, spicherul și premierul să se așeze la masa de negocieri și să identifice împreună un candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?