X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Se colectează semnături în susţinerea menţinerii misiunii de pacificare pe Nistru

26 oct. 2017,, 11:00   Societate
2936 1

În Transnistria a început colectarea semnăturilor în susţinerea menţinerii misiunii de pacificare pe Nistru. Acest fapt este menţionat într-un articol publicat în ziarul rus „Nezavisimaia gazeta".


Liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat publicaţiei că petiţia este semnată în scopul de a păstra operaţiunea de menţinere a păcii. Petiţia va fi transmisă preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

„Autorităţile Transnistriei nu o dată au declarat că pacificatorii sînt garantul păcii în regiune. Dar opinia poporului este importantă. Anterior, am avut un referendum la care locuitorii s-au pronunţat în favoarea menţinerii pacificatorilor. Astăzi, semnăturile sînt colectate în acest scop. Iniţiatorii sînt organizaţii publice, iar transnistrenii susţin iniţiativa. În plus, se desfăşoară Marşul tineretului pentru pace, care, la fel, vine în sprijinul misiunii de menţinere a păcii", a spus liderul de la Tiraspol.

El a amintit că din contingentul de pacificatori fac parte batalioane din Transnistria şi Moldova, precum şi 10 observatori din Ucraina.

"Însă baza operaţiunii de menţinere a păcii sînt unităţile ruse. Misiunea activează pe Nistru deja de 25 de ani şi în tot acest timp pacea a fost menţinută", a remarcat Krasnoselski.

El a comentat situaţia care se creează pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene în urma introducerii controlului comun al Moldovei şi Ucrainei.

„Moldovenii le permit tuturor transnistrenilor să treacă prin punctul de control "Cuciurgan-Pervomaisk", însă deţinătorii de paşapoarte ruseşti şi ucrainene trebuie să se înregistreze. Grănicerii ucraineni nu le permit transnistrenilor cu cetăţenie rusă să treacă frontiera. Mărfurile transnistrene continuă să traverseze frontiera în mod normal. Vom vedea ce se va întîmpla cînd vor funcţiona toate cele 13 puncte de control", a spus Krasnoselski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?