Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Referendumul anti-Chirtoacă este un instrument de pedeapsă, opinie

26 oct. 2017,, 08:51   Societate
6035 3

Referendumul de demitere a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este un instrument pentru a demonstra că există pedeapsă și consecințe după ce cineva a încălcat legea.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

Activistul civic Sergiu Ungureanu este de părere că prin acest referendum trebuie demonstrat faptul că dacă cineva încalcă legea el trebuie pedepsit. „Ceea ce s-a întîmplat în oraș în acești ani este o încălcare și cel vinovat trebuie pedepsit. Dacă acești politicieni vor reveni, atunci se va crea un precedent negativ pentru că lumea va înțelege că încălcarea legii nu se pedepsește”, spune Sergiu Ungureanu.

Președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, susține că dacă Dorin Chirtoacă nu va fi demis, el va reveni în funcție. Însă, dacă primarul va fi demis prin referendum, el nu mai poate candida în această funcție. „Dacă demiterea va avea loc, cel mai probabil că noile alegeri pentru funcția de primar vor avea loc la primăvară”, a spus Ion Ceban.

Referendumul anti-Chirtoacă va avea loc pe 19 noiembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?