X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

NASA, despre impactul cosmosului asupra ADN-ului uman

26 oct. 2017,, 05:00   Ştiinţă şi IT
2522 0

Oamenii de știință de la NASA spun că analizarea ADN-ului gemenilor va contribui la înțelegerea funcţionării genelor umane în spațiu.

Rezultatele preliminare ale investigaţiilor au demonstrat că călătoriile extraterestre conduc la o creștere a cazurilor de metilare a genelor, determinînd includerea și dezactivarea acestora.

În martie 2016 cosmonautul Scott Kelly s-a întors pe Pămînt. Cercetătorii de la NASA au iniţiat colectarea de mostre genetice de la el și de la fratele lui geamăn, astronautul retras Mark Kelly, care nu a părăsit niciodată planeta. Oamenii de știință au început să analizeze cantitatea imensă de date obținute și să compare eventualele deviații.

Cercetările au arătat că genele lui Scott Kelly au suferit schimbări ca urmare a metilației – modificarea moleculelor fără schimbarea secvenței de nucleotide – în timp ce el era în spațiu. Oamenii de știință au demonstrat că, odată ce o persoană părăsește mediul terestru, ADN-ul său funcționează diferit. Mii de gene sînt activate și deconectate, iar anatomia și expresia lor se schimbă.


Acest proiect științific oferă posibilitatea de a înțelege mai bine anatomia corpului, de a analiza probabilitatea apariției riscurilor moleculare în timpul călătoriilor în spațiu, precum și de a găsi metode de corectare a modificărilor genetice. Rezultatele finale ale cercetării vor fi publicate în 2018.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?