X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Dodon: Băsescu e un alt as din mînecă al PD

25 oct. 2017,, 12:30   Politică
5567 4

Declarațiile lui Andrian Candu precum că PD ar fi dispus să facă alianță și cu partidul lui Traian Băsescu, după alegerile de anul viitor, au fost criticate de Igor Dodon, notează NOI.md.

În opinia lui Dodon, acțiunile recente îndreptate împotriva instituției prezidențiale, dar și alte poziționări denotă că democrații pregătesc terenul pentru o largă coaliție postelectorală se dreapta. Demnitarul a condamnat vehement intenția PD-ului de a coopera cu Partidul Unității Naționale, al cărui președinte de onoare este Traian Băsescu.

„Consider că asemenea intenții constituie o desconsiderare a valorilor statalității moldovenești și trădează adeziunea camuflată a guvernării pentru proiectul unionist, al cărui principal exponent este anume Traian Băsescu. Coalizarea partidelor de centru dreapta e vizibilă azi, cînd PL, PDM, PAS și PDA au declarat la unison că vor boicota referendumul din 19 noiembrie din Chișinău, împotriva primarului corupt și unionist Dorin Chirtoacă. Acesta e un antrenament pentru parlamentare, cînd toată dreapta va avea aceeași agendă politică”, a comentat Dodon.

Șeful statului i-a avertizat pe democrații că după alegerile din 2018 s-ar putea pomeni în opoziție și ar putea răspunde „pentru acțiunile lor din prezent”.

„Înțelegem că guvernarea dorește din nou să joace cartea geopolitică în alegerile parlamentare din 2018, pentru a convinge Occidentul să ofere susținere și, totodată, să le impună celor din PAS, PDA și PL necesitatea unei coaliții de dreapta. Îi anunț însă că, așa cum arată și sondajele, socialiștii oricum vor lua majoritatea parlamentară. Prin urmare, orice coaliție de dreapta va fi minoritară, iar PDM se va pomeni în opoziție, unde va suporta consecințele acțiunilor sale din prezent”, a conchis Dodon.


Andrian Candu a declarat recent că, după alegerile parlamentare din 2018, PD se va așeza la masa de negocieri doar cu partidele proeuropene, excluzînd posibilitatea unei cooperări cu socialiștii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?