Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Didencu, Onișcenco și Dumanschi, condamnați la închisoare... cu suspendare

25 oct. 2017,, 12:20   Politică
2389 0

Judecătoria Chișinău a finalizat examinarea și a emis sentințele de condamnare pentru trei aleși municipali: Valeriu Didencu, fostul secretar al Consiliului municipal Chișinău (CMC), și consilierii Oleg Onișcenco și Ghendaie Dumanschi, reținuți la finele lunii mai de ofițerii și procurorii anticorupție pentru acte de corupție, scrie Mold-street.com.

Toți trei și-au recunoscut vina și au fost condamnați cu suspendare. Valeriu Didencu, care și-a dat demisia în timp ce era cercetat, a fost declarat vinovat de corupere pasivă pe șapte capete de acuzare.

Astfel, a primit o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de doi ani și două luni cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, cu amendă de 155.000 de lei și cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și funcții de demnitate publică pe un termen de 5 ani și o lună. Sentința, însă, a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de un an și nu va fi executată, în cazul în care nu va comite o nouă infracțiune.

Instanța a mai decis ca de la Dindencu să se încaseze în folosul statului sumele de 118.00 de lei și 2.300 de euro, ridicate în cadrul percheziției de la domiciliul acestuia.

Oleg Onișcenco, care a încercat să fugă în momentul reținerii, a fost condamnat pentru corupere activă la doi ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis cu amendă în mărime de 100.000 de lei. În plus, a fost privat de dreptul de a ocupa funcții publice și funcții de deminate publică pe un termen de 3 ani. În cazul său, sentința a fost suspendată pe un termen de probă de doi ani.


Totodată, lui Ghendaie Dumanschi i-a fost aplicată o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de un an în penitenciar de timp semiînchis și amendă de 100.000 de lei și, în același timp, instanța a suspendat executarea pedepsei pe un termen de probă de un an.

Concomitent cu aleșii municipali, au fost condamnați mai mulți oameni de afaceri, care i-ar fi corupți ca să le „rezolve” problemele. Alți doi încă așteaptă sentința.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?