Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Tentativa de omor asupra lui Plahotniuc: noi detalii (VIDEO)

25 oct. 2017,, 12:10   Politică
17575 17

Urmărirea penală în cazul tentativei de omor a liderului PD, Vlad Plahotniuc, a fost finalizată, iar dosarul expediat în instanța de judecată, informează NOI.md.

În total, șapte persoane care fac parte dintr-un grup criminal organizat vor compărea în fața instanței de judecată, pe mai multe capete de acuzare: pregătirea omorului unei persoane, infracțiunea de procurare și păstrare ilegală a armelor și munițiilor, organizarea intrării și șederii ilegale pe teritoriul țării și infracțiunea de trecere ilegală a frontierei de stat.

Potrivit procurorilor, în fruntea întregului grup criminal s-a aflat interlopul Grigore Caramalac. Activitatea grupării, specializate în șantaje, tîlhării și omoruri la comandă, a fost documentată în octombrie 2016 de către organele de drept din Ucraina, iar informația fost transmisă ulterior procurorilor din Chișinău.

„În urma perchezițiilor efectuate în Moldova au fost ridicate arme și alte obiecte ce urmau a fi folosite pentru săvîrșirea atentatului. Au fost depistate și ridicate patru aruncătoare de grenade, două pistoale, cartușe, stații radio și unele obiecte folosite pentru deghizarea persoanei. În cadrul perchezițiilor efectuate pe teritoriul Ucrainei, de asemenea, a fost ridicat un lot impresionant de armament”, a menționat procurorul care s-a ocupat de acest caz, Ion Iachimov.

Procurorii mai afirmă că numărul celor implicați în tentativa de omor este în realitate mai mare, o parte dintre aceștia aflîndu-se pe teritoriul Ucrainei. Capul grupării se află în Federația Rusă, autoritățile moldovenești urmînd să ceară extrădarea lui.


„Grigore Caramalac a fost pus sub învinuire. El a fost anunțat în căutare internațională și vom efectua o comisie rogatorie în Federația Rusă pentru extrădarea lui în Moldova. O dată deja a fost refuzată extrădarea lui, deoarece are cetățenia Federației Ruse, dar noi oricum vom insista”, a relatat procurorul Vitalie Busuioc. Potrivit lui, pentru comiterea omorului, executorii urmau să primească 200 de mii de dolari.

Menționăm că tentativa de asasinare a liderului Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a fost dejucată în aprilie 2017 de către poliţiştii şi procurorii din Moldova împreună cu instituţiile de drept din Ucraina. Șapte suspecţi au fost reţinuţi în Chişinău, iar nouă - la Kiev. Potrivit procurorilor, unul dintre cei care a comandat asasinatul este autoritatea criminală Grigore Caramalac. Motivul pentru care Caramalac ar fi cerut asasinarea lui Vlad Plahotniuc constă în faptul că primul este vizat în mai multe dosare penale în Republica Moldova. Oamenii legii mai spun că unul dintre executanții asasinatului ar fi fost amenințat în decurs de jumătate de an de către apropiații lui Grigore Caramalac, cu scopul de a-l determina să înfăptuiască omorul cît mai rapid.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?