X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

La vînat persoane care prind raci ilicit

24 oct. 2017,, 18:12   Societate
4222 0

Autoritățile s-au apucat de capul persoanelor care prind raci ilicit, notează NOI.md.

Începînd cu prima decadă a lunii octombrie, s-a observat o accentuare a fenomenului braconajului la raci, fiind depistate și ridicate racile de diferite forme și mărimi, în special din lacul de acumulare Dubăsari și fluviul Nistru inferior.

Doar în perioada 19-20 octombrie 2017 inspectorii Serviciului Piscicol au depistat și ridicat aproximativ 130 de racile de pe fluviul Nistru. O mare parte dintre acestea, peste 80 de racile, 2 ietere și un fragment de plasă, au fost depistate în cadrul unei acțiuni de inspectare pe cursul inferior al fluviului Nistru în preajma localităților Talmaza, Cioburciu și Răscăieți, raionul Ștefan Vodă. Tot în cadrul acestei acțiuni au fost amendate 6 persoane, dintre care 2 persoane pescuiau cu plase în preajma localității Tudora, Ștefan Vodă. Suma amenzilor aplicate a constituit 2100 de lei.

Inspecțiile piscicole sectorul Orhei-Criuleni și Șoldănești-Rezina, pe data de 19 octombrie 2017, au efectuat inspectări pe lacul de acumulare Dubăsari, de la barajul hidrocentralei Dubăsari, pînă la or. Rezina, depistînd și ridicînd în total 44 de racile și 2 plase monofilament, totodată întocmind 2 procese verbale pentru pescuit ilicit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?