X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sturza promite o „revoluție” la ministerul Apărării

24 oct. 2017,, 13:58   Politică
4731 12

Este în premieră absolută pentru Republica Moldova, modul în care am fost numit în această funcție dar și situația prin care a fost soluționată această criză din cadrul ministerului Apărării.

Astfel și-a început discursul noul ministru al Apărării, Eugen Sturza, după numire transmite NOI.md


Acesta a spus că “intenționează să privească partea plină a păharului și speră că pe viitor să nu mai existe situații cînd Constituția țării să fie încălcată”.


“Odată cu preluarea mandatului îmi doresc ca Republica Moldova să se transforme dintr-un consumator de securitate într-un furnizor al ei. Voi miza în special pentru îmbunătățirea cooperării internaționale cu partenerii externi, afectată în trecut de blocajul de la ministerul apărării, dar și de neparticiparea contingentului Armatei Naționale la unele activități și misiuni străine”, a spus Sturza.
Potrivit lui, „este foarte important ca armata să nu fie implicată în jocuri politici, deoarece există riscul să o slăbim și mai mult”.


“Știu care sunt provocările acestui mandate. Armata Națională are nevoie de o modernizare de o completare cu efectiv și instruirea acestuia , de dotare cu tehnică și armament. O altă preocupare este legată de profesionalizarea armatei, o temă la care voi reveni mai tîrziu cu detalii, fiindca vor fi necesare anumite analize de impact. Îmbunătățirea condițiilor sociale a militare va constitui categoric o prioritate a mea. Comandantul supreme alarmatei este poporul, iar datoria militarilor este sa-si servească patria și cetățenii ei”, a spus acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?