X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

El este cel mai puternic lider chinez de la moartea lui Mao Zedong

24 oct. 2017,, 20:30   Externe
2324 0

Partidul Comunist din China a consacrat prin constituție viziunea politică a președintelui Xi Jinping, punîndu-l, astfel, pe aceeași treaptă cu fondatorul Chinei moderne, Mao Zedong.

Prin prisma acestei măsuri extraordinare, președintele Xi Jinping își consolidează poziția în raport cu cei mai importanți lideri ai lumii, notează reuters.com. Partidul a adoptat în unanimitate amendamentul pentru a include “Gîndirea lui Xi Jinping asupra socialismului cu caracteristici chineze pentru o nouă eră”, pe lista principiilor fundamentale ale acestuia, prezentate fiind la sfîrșitul Congresului Partidului Comunist Chinez, care a avut loc săptămîna trecută

Măsura lui Xi Jinping de-a fi „încoronat” în constituția partidului a fost văzută ca un element cheie al puterii sale, ridicîndu-l la nivelul liderilor anteriori, precum Mao Zedong sau Deng Xiaoping.

Reacțiile surprinzătoare ale unor chinezi cînd aud numele lui Kim Jong-un, la Congresul Partidului Comunist Predecesorii lui Xi, Jiang Zemin și Hu Jintao, au amendat constituția partidului pentru a include gîndurile lor în îndrumătoare, dar fără ca numele lor să fie trecut în mod direct.


Xi și-a consolidat rapid puterea de la preluarea conducerii partidului, la sfârșitul anului 2012, iar mulți specialiști consideră că actualul președinte se pregătește pentru preluarea unui nou mandat.

Partidul i-a acordat lui Xi titlul de lider “de bază” acum un an, care a reprezentat o consolidare semnificativă a poziției sale înaintea congresului, care are loc o dată la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?