X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

La UTM a fost ”inaugurata cu mare fast” o parcare pentru biciclete inexistentă

24 oct. 2017,, 11:59   Societate
4752 0

La Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) a fost inaugurată cu mare fast o parcare pentru biciclete inexistentă, notează NOI.md.

Farsa a fost făcută de decanul Facultăţii de Urbanism şi Arhitectură, Valeriu Lungu, care a înscenat ieri, cu oficiali, după tipic, inaugurarea unei parcări pentru biciclete, drept răspuns la o provocare lansată de studenți.

Evenimentul a stîrnit ironii şi dezaprobări în rîndul internauților, însă profesorul a venit cu o explicație. Acesta susţine că a procedat cu premeditare, dorind să le dea o lecţie de corectitudine discipolilor săi, care urmau să-i prezinte în acest sens proiectele de rigoare, dar nu s-au ţinut de cuvînt.


Întrucît termenul limită s-a scurs, iar studenții nu au inaintat niciun proiect, administrația Facultății a scos o foaie de hîrtie la o imprimantă color cu indicatorul „parcare”, a amenajat teritoriul cu o panglică roșie, s-au îmbrăcat la patru ace, l-au invitat pe arhitectul-șef al orașului Chișinău, Sergiu Borozan, dar și pe alți oaspeți și au hotărît să facă o farsă.

„Eu cred că o societate fără umor ar fi o societate pierdută. Pentru că era data limită a acestei provocări, iar eu trebuia să postez sau o poză în costum de baie ori să inaugurez o parcare pentru biciclete, am hotărît să le fac o farsă studenților. Apreciez oamenii cu simțul umorului, pentru că panglica nu a fost tăiată, a fost doar pentru niște poze. În continuare aștept idei originale de la studenți pentru ca să putem inaugura pe bune o parcare demnă de Facultatea de Urbanism și Arhitectură”, a meționat decanul Valeriu Lungu.

Decanul s-a arătat supărat că unii nu au apreciat ironia postării sale și au reacționat negativ la aceasta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?