X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Schimbul comercial dintre Găgăuzia și Regiunea Moscova ar putea spori

24 oct. 2017,, 11:30   Economie
2218 0

Schimbul comercial dintre Găgăuzia și Regiunea Moscova ar putea spori cu o treime la finele anului 2018.

Potrivit Agenției de știri regionale din Regiunea Moscova, acest fapt a fost menționat de către președintele Guvernului Regiunii Moscova, ministru al Investițiilor și Inovațiilor al regiunii, Denis Buțaev, în cadrul unei întrevederi cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, relatează NOI.md.

Potrivit rezultatelor anului 2016, schimbul comercial reciproc dintre Regiunea Moscova și Moldova s-a majorat și a constituit 73,4 milioane de dolari, inclusiv exportul produselor din Regiunea Moscova în RM – 45,5 milioane de dolari, iar importul din Moldova – 27,1 milioane de dolari. Pe lîngă aceasta, pe teritoriul Regiuni Moscova au fost înregistrate 29 de întreprinderi cu participarea capitalului moldovenesc.

„Am oferit cîteva terenuri pentru realizarea proiectelor investiționale. În mai 2018 vor fi introduse în exploatare două obiecte comerciale și o clădire industrial-administrativă, unde companiile vor putea să-și amplaseze liniile de producție. În prezent schimbul comercial bilateral constituie 70 de milioane de dolari. Ne așteptăm la o majorare considerabilă a acestuia în 2017 și 2018. Noi prevedem că schimbul comercial va spori cu o treime la finele anului 2018”, a spus Denis Buțaev.


El a menționat că în prezent sînt efectuate lucrări de stabilire a contactelor de afaceri directe între companiile din Regiunea Moscova și mediul de afaceri din Găgăuzia, în general, în domeniul procesării produselor agricole, livrărilor de produse agricole pe piața rusească, livrărilor de produse alcoolice și nealcoolice pe piața rusească.

Principalele tipuri de produse livrate din Regiunea Moscova în Moldova sînt: echipamente pentru centrale termoelectrice, metale feroase, pompe pentru lichide, mașini și echipamente electrice, materiale plastice și articole din ele, mijloace de transport terestru, băuturi alcoolice și nealcoolice, produse lactate, articole de ceramică și altele.

Principalele tipuri de produse livrate din Moldova în Regiunea Moscova sînt: băuturi alcoolice și nealcoolice, produse din fructe și legume procesate, oțet, nuci, mezeluri, subproduse comestibile, generatoare electrice, mobilier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?