X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Taifunul “Lan” a lovit Japonia

24 oct. 2017,, 04:30   Externe
2118 0

Taifunul Lan a lovit „rapid” Japonia, lăsînd în urma sa alunecări de terem și inundații, care au condus la evacuarea a zeci de mii de oameni.

Imediat după ce a lovit statul nipon, taifunul și-a continuat cursul pe mare, notează reuters.com. Autoritățile au raportat un număr de cinci persoane care și-au pierdut viața în urma fenomenului extrem.

Prima victimă este un bărbat în vîrstă de 60 de ani, care trecea printr-un șantier de construcții, atunci cînd taifunul a lovit. În acel moment, una dintre schele s-a desprins și s-a prăbușit peste el.

Cea de-a doua victimă ucisă a fost un pescar, care a încercat să se adăpăsească în barca sa pentru a se salva din cauza urgiei. Iar a treia victimă și-a găsit sfîrșitul după ce locuința sa s-a surpat din cauza unei alunecări de teren.


În plus, două persoane au fost grav rănite și se află în comă, iar o altă persoană a fost dată dispărită. În total, aproape 90 de persoane au suferit răni minore.

Valurile puternice au aruncat bărcile de pescuit pe uscat, iar un cargou a rămas blocat după ce a lovit un zid din port. Cei 19 marinari nu au fost râniți.

Aproximativ 80 mii de oameni din Koriyama, un oraș situat la 200 km nord de Tokyo, au fost evacuați zona, întrucît rîuri ar putea în orice moment să le inunde casele. În total, sute de case din vestul Japoniei au fost inundate. În zona insulelor Marshall, cuvîntul “Lan” înseamnă “furtună”

Aproximativ 350 de zboruri au fost anulate și serviciile de tren au fost întrerupte într-o zonă vastă din Japonia, deși majoritatea trenurilor de circulație rutieră funcționau fără probleme în Tokyo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?