X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un cleric saudit a făcut o declaraţie scandaloasă despre femei

24 oct. 2017,, 00:00   Externe
2418 0

Un cleric saudit a spus că femeile sunt de vină pentru că sunt violate și hărțuite.

Ahmed Bin Saad Al Qarni și-a început pledoaria cu un videoclip în care apare o femeie „provocînd” un bărbat, cu subtitrarea: „Dacă o violează, va veni acasă plângându-și demnitatea”, potrivit StepFeed.com.

„Jur pe Dumnezeu, că femeile sunt cauza hărțuirii și adulterului. Uitați-vă la femeia din acest film, ea este cea care l-a oprit pe omul care conduce vehiculul și ea este cea care a intrat în mașină cu el”, a spus clericul.

Mesajul transmis de acesta a stîrnit un val de revoltă în rîndul femeilor saudite. „Trebuie să știe că și femeile care poartă hijab, abaya și niqab sunt hărțuite sexual. Vom spune de o mie de ori, de un milion de ori, pînă cînd nu o vor înțelege: Hărțuirea sexuală nu are nimic de-a face cu victima. Nu are nimic de-a face cu ceea ce purtăm, cum ne comportăm și ce spunem”, au fost reacțiile la mesajul clericului.


După ce le-a dat femeilor dreptul legal de a conduce, luna trecută, guvernul saudit intenționează acum să introducă o legislație care ar face ca hărțuirea sexuală să fie o infracțiune penală, potrivit presei locale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?