Un tată a trei copii și-a vîndut întreaga avere de dragul bitcoinilor (FOTO)

Un tată a trei copii și-a vîndut întreaga avere de dragul bitcoinilor (FOTO)

În speranță că într-o zi vor deveni milionari, o familie olandeză și-a vîndut afacerea, casa, cele două autoturisme, o motocicletă și restul bunurilor pentru a-și investi toate economiile în moneda virtuală bitcoin, informează AFP.

 

„Mizăm totul pe bitcoin, am vîndut totul pentru a investi în această monedă”, spune Didi Taihuttu, un antreprenor din industria auto, de 39 de ani, care locuiește în prezent într-un camping alături de familia sa pentru „a economisi mai mulți bani pe care să-i schimbe în bitcoini”.

După ce „a renunțat la o existență materialistă” acum trei luni, acest „pasionat de bani virtuali” trăiește în prezent, împreună cu soția și cu cele trei fiice de 12, 10 și respectiv 7 ani, într-o cabană modestă de 50 de metri pătrați situată într-un camping din Venlo (în estul Olandei), în timp ce economiile sale „cresc în fiecare minut undeva pe cloud”.

La lansarea sa, în februarie 2009, un bitcoin era echivalentul cîtorva cenți, iar la începutul anului 2017, a ajuns la 966 de dolari. De atunci, moneda virtuală, care păstrează anonimatul proprietarilor săi, a crescut constant.

Afectată în ultimele luni de probleme interne sau de reglementările adoptate de China, care au provocat o scădere de 40%, moneda virtuală a depășit, cu toate acestea, pragul istoric de 5 mii de dolari și ar putea să crească în continuare.

„Este moneda viitorului, asistăm în prezent la revoluția sau la evoluția sistemului monetar”, se entuziasmează Taihuttu, de profesie informatician, conducătorul, pînă de curând, al unei echipe de 16 angajați.

„Am investit deja zeci de mii de euro la care se va adăuga și suma obținută după vînzarea casei”, a explicat pentru AFP.

„În 2020, un bitcoin va valora probabil 25 mii de euro”. Și dacă, „din nefericire”, cursul va scădea, acesta și familia sa „o vor lua de la început”. „Nu vrem însă să trăim cu teamă”, a adăugat el.

Dacă va deveni cel mai bogat om din lume, Didi Taihuttu își propune ca banii pe care îi va câștiga să-i folosească „pentru a le arăta lumea fetelor lui și pentru a ajuta persoane defavorizate”.

 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Întrebări - Răspunsuri

Întrebări arzătoare și răspunsuri la ele găsiți la noua noastră rubrică „Întrebări-Răspunsuri”


captcha

Sondaj Toate

load