X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Personalul grădiniţelor nu a primit adaosul la salariu promis

23 oct. 2017,, 17:50   Capitala
2222 0

Personalul tehnic al grădiniţelor din Chişinău încă nu a primit adaosul la salariu de 50%, aprobat de Consiliul municipal Chişinău (CMC) pe 12 septembrie.

Luni, în cadrul unui briefing de presă, consilierul socialist Eugenia Ceban a menţionat că "Direcţia generală educaţie tineret şi sport a Primăriei nu a reuşit timp de o lună să pregătească documentele necesare. În pofida deciziei CMC şi a faptului că în bugetul municipal există mijloacele necesare, personalul tehnic de la grădiniţe nu îşi poate primi adaosul la salariu".

Ea a menţionat că "problema a apărut din cauza şefului Direcţiei, Alexandru Fleaş, care este un apropiat al primarului suspendat, Dorin Chirtoacă, şi care continuă să îndeplinească indicaţiile acestuia, chiar dacă ultimul se află în arest la domiciliu".

Consilierul Partidului Socialiştilor Iurie Vitneanschi a remarcat că Direcţia ignoră decizia CMC din motive politice.

„Dorin Chirtoacă continuă să manipuleze Primăria, iar acest lucru are consecinţe catastrofale", a spus consilierul.


Potrivit lui, "consilierii municipali din partea PSRM cer demiterea lui Alexandru Fleaş şi a tuturor adjuncţilor lui şi îndeamnă alte fracţiuni din CMC să sprijine această solicitare.

Pe 12 septembrie, CMC a aprobat majorarea cu 50% a salariilor pentru lucrătorii medicali, pentru bucătari şi ajutorii lor de la grădiniţele din Chişinău. În buget s-au găsit în acest sens 3 mil. lei. De salariu majorat urmau să beneficieze 842 de persoane.

Decizia de majorare a salariilor pentru personalul tehnic, în primul rînd, pentru bucătari, a fost luată în legătură cu situaţia dificilă în care se află instituţiile de învăţămînt preşcolar din capitală. La începutul anului de învăţămînt 12 grădiniţe din Chişinău şi-au suspendat activitatea din cauza lipsei de bucătari, care au un salariu de aproximativ 900 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?