X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Detalii secrete vor ieși la iveală despre asasinarea lui Kennedy

22 oct. 2017,, 18:00   Externe
2831 0

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a anunţat că intenţionează să declasifice documente secrete despre asasinarea fostului preşedinte John F. Kennedy.

"Sub rezerva primirii de noi informaţii, voi permite, în calitatea de preşedinte, deschiderea dosarelor clasificate blocate de mult timp despre cazul John F. Kennedy", a transmis Donald Trump prin Twitter, sugerînd că unele date ar putea rămîne totuşi secrete.

Casa Albă a comunicat acum cîteva zile că va acţiona "pentru a se asigura că vor fi făcute publice cât mai multe date posibile" despre asasinarea preşedintelui John F. Kennedy în anul 1963.

Donald Trump este unul dintre politicienii care au alimentat teoriile conspiraţiei în legătură cu asasinarea lui John F. Kennedy. În campania electorală prezidenţială din 2016, Donald Trump a acuzat că tatăl adversarului politic republican Ted Cruz a avut legături cu Lee Harvey Oswald, condamnat pentru asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte american, aminteşte CNN.


John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte al Statelor Unite. A fost asasinat în oraşul Dallas (Texas) pe 22 noiembrie 1963.

În anul 1992, Congresul SUA a stabilit că toate documentele secrete referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor putea fi declasificate în următorii 25 de ani, cu excepţia situaţiei în care preşedintele SUA refuză acest lucru pentru a nu fi afectate activităţile serviciilor de informaţii, operaţiuni militare sau relaţii diplomatice. Administratorii Arhivelor Naţionale din SUA pot decide până pe 26 octombrie 2017, cu aprobarea preşedintelui Donald Trump, declasificarea dosarelor secrete despre acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?