X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Opozantul rus Navalnîi a fost eliberat din închisoare

22 oct. 2017,, 12:00   Externe
3256 2

Principalul opozant rus, Alexei Navalnîi, a anunțat că a fost eliberat din centrul de detenție din Moscova, unde a fost închis 20 de zile.

''Salut ! Am ieșit'' din închisoare, a scris Navalnîi pe contul său de instagram.com, cu o fotografie care îl arată pe o stradă. Poliția a organizat eliberarea lui evitînd ca o mulțime de jurnaliști să-l aștepte în fața centrului de detenție.

Navalnîi, care și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale din martie 2018, a adăugat că este ''gata să lucreze'' și că va merge la Astrahan (sud-vest) pentru a participa acolo, în cursul serii, la o manifestație care a fost aprobată de către autoritățile locale.

În mesajul său, Alexei Navalnîi (41 de ani), avocat și blogger anticorupție a precizat că, pe durata detenției, a citit douăzeci de cărți, a învățat cîteva cuvinte în limba kârgâză și a băut 80 de litri de ceai.


Partizani ai lui Navalnîi au desfășurat pe un pod din apropiere de Kremlin o banderolă pe care scria: ''Este timpul să ne debarasăm de Putin și să-l alegem pe Navalnîi''.

În acest an, opozantul rus a executat pedepse cu închisoarea de 15, 25 și 20 de zile pentru că a organizat manifestații neautorizate împotriva lui Putin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?