Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Preşedintele filipinez este pregătit să împuşte criminalii

21 oct. 2017,, 19:00   Externe
3592 0

Rodrigo Duterte a declarat că este nemulţumit de activitatea agenţiei pentru combaterea drogurilor şi a anunţat că este pregătit să împuşte criminalii şi violatorii care nu sunt pedepsiţi aspru, relatează france24.com.

La 11 octombrie, preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a decis retragerea poliţiei din operaţiunile antidrog, după ce a fost acuzată de abuzarea şi uciderea a mii de persoane care aveau legături cu drogurile. Forţele de poliţie au fost înlocuite cu o agenţie pentru combaterea drogurilor (PDEA), care are aproximativ 2 mii de angajaţi, comparativ cu cei 165 mii ai poliţiei.

"Cei care violează copii, care violează femei, acei nenorociţi ... dacă nu vreţi intervenţia poliţiei, sunt eu aici. Îi voi împuşca. Dacă nimeni nu îndrăzneşte, voi apăsa eu pe trăgaci. Să vedem ce se împlă în şase luni; dacă lucrurile se vor înrăutăţi, le voi spune (poliţiştilor): Duceţi-vă înapoi şi rezolvaţi această problemă a noastră", a spus Duterte.

În trecut, preşedintele filipinez a susţinut în repetate rînduri că nu a ordonat poliţiei şi nu a instigat la uciderea dependenţilor sau traficanţilor de droguri.


Rodrigo Duterte a fost ales în funcţie anul trecut după ce a promis în timpul campaniei că va eradica drogurile din societate. De atunci, poliţia a raportat uciderea a peste 3.900 de "personalităţi ale drogurilor", justificând că a fost vorba doar despre autoapărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?