Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Reacții după hotîrîrea Curții: „Circul continuă”

20 oct. 2017,, 16:41   Politică
5459 6

Consilierul președintelui în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi, a condamnat decizia de astăzi a Curții, prin care atribuția de numire a ministrului apărării i-a fost delegată spicherului sau premierului, notează NOI.md.

Funcționarul a adus drept argument în favoarea respingerii candidaturii lui Eugen Sturza la Apărare, faptul că asupra acestuia planează suspiciuni de corupție. În opinia lui, Curtea aplică standarde duble.

„Circul continuă, rolurile au fost și repartizate și executate. Nu putem să înțelegem cum CC, dînd aviz în cazul dlui Vlad Filat, a constatat că acei miniștri în privința cărora planează dubii de corupție nu pot să fie numiți din nou. Astăzi vedem că, deși asupra dlui Sturza sînt suspiciuni de corupție, făcute publice de mass-media, acest argument nu este deja plauzibil. Condamnăm această decizie”, a comentat Lebedinschi.

Viceministrul Justiției Eduard Serbenco a remarcat, la rîndul său, că decizia Curții este una întemeiată, bazată pe prevederile Constituției. Potrivit lui, în zilele următoare spicherul sau premierul urmează să semneze decretul de numire în funcție a lui Eugen Sturza, iar ulterior să depună jurămîntul.

„Nu este vorba de uzurparea atribuțiilor președintelui, este vorba doar de emiterea decretului privind numirea ministrului. Este o situație ad-hoc. Este o hotărîre de interpretare argumentată. Curtea a operat cu noțiuni indicate în Constituție. Curtea nu a inventat absolut nimic, Constituția este un instrument viu care nu admite goluri”, a remarcat Serbenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?