X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ultimă oră! Șeful statului a fost SUSPENDAT. Premierul sau spicherul vor numi ministrul apărării

20 oct. 2017,, 16:20   Politică
9619 19

Curtea Constituțională a satisfăcut astăzi solicitarea Guvernului privind instituirea interimarului funcției de președinte, informează NOI.md.

După cîteva ore de deliberări, Curtea a dispus preluarea atribuției constituționale a președintelui privind numirea ministrului apărării de către spicherul Andrian Candu sau de către prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit avizului Curții, președintele Parlamentului sau premierul va emite decretul de numire în funcție a ministrului apărării, iar ulterior vor primi jurămîntul ministrului numit.

În aviz se constată ca circumstanță care justifica interimatul funcției de președinte este refuzul deliberat al președintelui Igor Dodon de a numi candidatul propus repetat de prim-ministrul Republicii Moldova în funcția de ministru al apărării.

Magistrații Curții au reiterat că, contrar obligațiilor sale constituționale, seful statului a refuzat să numească pentru a doua oară ministrul apărării, iar aceasta constituie o încălcare gravă a jurămîntului depus de el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?