X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

La Comitetul Național Olimpic și Sportiv vor activa două noi comisii

20 oct. 2017,, 17:02   Sport
3271 0

Adunarea generală anuală a Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a decis astăzi ca în cadrul instituției să activeze două noi comisii: de etică și de supraveghere, relatează MOLDPRES.

Regulamentele referitoare la activitatea lor urmează să fie ajustate la cerințele timpului: transparența despre delegațiile care se deplasează la competițiile internaționale, componențele lor complete, lista bursierilor, a antrenorilor, a persoanelor care beneficiază de surse financiare oferite prin intermediul CNOS, stabilirea criteriilor clare, obiective pentru acordarea burselor, prevenirea abuzurilor.

Potrivit unor experți, din cauză că aceste lucruri nu au fost respectate până în prezent unii sportivi, antrenori, au fost defavorizați. Cazul Antrenorului Emerit Petru Caduc, cel mai bun în Republica Moldova după declararea independenței, este edificator în acest context. Scandalul internațional în care a fost implicată recent Federația Moldovenească de Taekwondo, versiune olimpică, este un alt exemplu.

Adunarea a votat pentru menținerea suspendării ei temporare – până la următoarea reuniune – din mișcarea olimpică. Șapte federații, organizații au votat contra acestei hotărâri. ”Este un caz fără precedent când o federație a atacat în instanțe internaționale (Curtea de Arbitraj Sportiv și Comitetul Internațional Olimpic) Comitetul Național Olimpic și Sportiv”, a accentuat președintele CNOS, Nicolae Juravschi. ”Am activat, activăm și vom activa conform legislației în continuare, însă vom analiza, ține cont de unele erori comise”, a spus președintele federației naționale de profil, Igor Iuzefovici.

Federația națională a obținut anul curent, prin sportivul naturalizat Aaron Cook, cea mai înaltă performanță în țară, bronz la Campionatul Mondial. Aceasta a desfășurat în premieră în comuna Ciorescu (mun. Chișinău) turneul internațional ”Moldova Open” cu participarea sportivilor din circa 40 de țări. Președintele Federației, Igor Iuzefovici, a fost distins recent cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova” pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?