X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Parlamentul a aprobat cererea de demisie a Cristinei Țărnă

20 oct. 2017,, 14:39   Politică
7823 0

Update. 14.40 - Parlamentul a adoptat cu majoritate de voturi cererea de demisie a Cristinei Țărnă din funcția de vicedirector CNA.

11:05 - Parlamentul a examinat astăzi cererea de demisie a directorului adjunct al Centrului Național Anticorupție, Cristina Țarină, informează NOI.md.

Comisia juridică a propus plenului încetarea mandatului lui Țărnă în baza cererii de demisie, hotărîrea urmînd să intre în vigoare la data adoptării. Motivele invocate însă de vicedirectoarea CNA în cererea de demisie au generat unele semne de întrebare în rîndul deputaților.

Parlamentarul PLDM Iurie Țap s-a arătat îngrijorat de acuzațiile aduse, precum că CNA se va transforma în avocat al businessmenilor, iar independența Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale va fi pusă în pericol.

„Dacă ați luat cunoștință ce motivele invocate prin intermediul presei, inclusiv cele legate de activitatea ARBI, cum comentați aceste învinuiri, va fi destabilizată Agenția? CNA se va transforma în avocatul businessmenilor? Sînt foarte deranjante aceste abordări”, a punctat Țap.


Șefa Comisiei juridice a Parlamentului, Raisa Apolschi, a refuzat să se expună pe marginea argumentelor invocate de Cristina Țărnă, precizînd că sînt opiniile ei personale. „Nu am să comentez în nicun fel afirmațiile dumneaei, o privește. Noi am examinat doar dacă au fost întrunite condițiile demisiei”, a spus Raisa Apolschii.

Iurie Țap a insistat ca directorul CNA să fie audiat la Parlament, pe marginea acuzațiilor aduse instituției. În opinia lui, Legislativul nu-și face datoria la capitolul exercitării controlului parlamentar. „Aceste declarații sînt foarte serioase, se spune că lupta cu corupția nu este o prioritate și se încearcă să fie bine regizată”, a adăugat Țap.

Spicherul Andrian Candu a menționat, la rîndul său, că șeful CNA, Viorel Chetraru, este audiat anual în plenul Parlamentului și nu vede temei pentru chemarea lui repetată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?