Transnistria stiri: 1394
Eurovision stiri: 502

„Agromașina” a luat cu asalt expoziția „Moldagroteh” (VIDEO) ©

20 oct. 2017,, 09:43   Economie
8542 0

În perioada 18-21 octombrie 2017, la CIE „Moldexpo” se desfăşoară Saptămîna agroindustrială, din care fac parte și expoziţiile internaţionale specializate „Moldagrotech” (ediţia a XXXIII-a).

În cadrul expoziției a fost prezentat și primul model de combină de recoltare a strugurilor, testată în prezent pe podgoriile țării noastre. Combina reprezintă o adevărată inovație pentru Moldova, în special pentru că este unica mașină de recoltat struguri produsă sută la sută în țara noastră.

Potrivit lui Oleg Reuleț, director general al SA „Agromașina”, combina de recoltare a strugurilor „SVK-5” a fost elaborată de compania pe care o conduce, aceasta făcînd parte din Concernul „DAAC Hermes”. Combina e la fel de eficientă ca și cele mai bune combine analoage străine, numai că se vinde la prețuri mai mici.

Cel care a pus suflet în elaborarea și construcția mașinii, constructorul principal Iurie Grinenco, susține că această combină are o serie întreagă de caracteristici utilitare, care o plasează în rînd cu utilajele cunoscute în lumea întreagă. Combina Companiei „Agromașina” poate fi utilizată pe durata întregii perioade de recoltare. Ea poate fi folosită pentru recoltarea unor soiuri de struguri cum ar fi Muscat, Ottonel, Traminer, Pinot, precum și a soiurilor mai tîrzii: Cabernet, Rkațiteli. Distanța optimă pentru lucrul productiv al mașinii este de 600-800 de metri, ceea ce permite recoltarea strugurilor, pe parcursul unei zile, de pe o suprafață de pînă la 6 hectare de podgorii.

Potrivit lui Anatolie Căldare, director general al SA „Hidroimpex” (Soroca), care, de asemenea, face parte din grupul de companii „DAAC Hermes”, special pentru această combină uzina a elaborat și a fabricat un sistem hidraulic unicat de acționare, iar la expoziția „Moldagrotech” ei au venit cu alte trei noutăți în materie de tehnică, printre care și o mașină ce poate interveni la împrăștierea nisipului pe timp de iarnă pe străzile înguste ale orașelor.

În cadrul „Moldagroteh” și-a prezentat produsele și SA „ATC – Agrotehcomerț”. Directorul acestei companii, Alexandru Finciuc, ne-a prezentat tehnica expusă în cadrul expoziției, mărturisind că, fără îndoială, compania condusă de el este un lider adevărat pe piața tehnicii agricole, care le oferă fermierilor o gamă largă de produse utile în activitatea lor.

Expoziția „Moldagroteh” (Autumn) este unul dintre cele mai mari proiecte expoziționale din domeniul agriculturii, în cadrul căruia este prezentată întreaga gamă de mașini și utilaje agricole noi, precum și cele mai performante tehnologii și materiale pentru producția agricolă. Expoziția are loc anual toamna și primăvara.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?