X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Nouă procurori, demişi de la implementarea Legii cu privire la Procuratură

19 oct. 2017,, 16:00   Politică
6080 5

De la implementarea Legii cu privire la Procuratură, nouă procurori au fost demişi în baza deciziilor Colegiului de disciplină şi etică.

Datele au fost prezentate de către procurorul general, Eduard Harunjen, în timpul audierilor organizate de Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Totodată, potrivit lui Eduard Harunjen, de la intrarea în vigoare a noii legi, la 1 august 2016, Inspecția Procurorilor a remis în Colegiul de disciplină și etică 61 de proceduri disciplinare în privința a 64 de procurori.

„După reformarea Procuraturii, conform noii scheme de încadrare, numărul procurorilor din Procuratura Generală a fost limitat de la 165 la 90. Toți procurorii pleacă în avocatură după demisie da că sînt apți de a mai activa în domeniul jurisprudenței. Mai mult decît atît, este o activitate care le aduce beneficii materiale”, a specificat Eduard Harunjen.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?