Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Curtea Constituţională va fi sesizată în dosarul lui Chiril Lucinschi

19 oct. 2017,, 15:49   Politică
3045 1

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Buiucani, va sesiza Curtea Constituţională a Moldovei (CCM), cerîndu-i să se expună pe marginea unei excepţii de neconstituţionalitate în dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi.

Astfel, magistraţii au admis parţial una dintre cererile înaintate anterior de către Corina Stratan, avocatul ex-parlamentarului, transmite IPN.

Corina Stratan a declarat presei joi, 19 octombrie, după o ședință de judecată, că învinuirea care îi este adusă lui Chiril Lucinschi de către procurori este că a utilizat bani de proveniență ilicită și trebuia să cunoască despre acest lucru. Corina Stratan susține că în Codul Penal nu este prevăzută expres o asemenea formă de învinuire.

Corina Stratan a mai spus că, potrivit legii, odată cu sesizarea CCM pe marginea unei excepții de neconstituționalitate, trebuia să fie suspende procesul pînă la pronunțarea deciziei. Însă cererea depusă în acest sens a fost respinsă, fiind emisă o decizie care nu poate fi supusă vreunei căi de atac.

Chiril Lucinschi a declarat că refuzul de suspendare a procesului este o decizie lipsită de logică şi contravine legii.

Chiril Lucinschi este cercetat în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Ex-deputatul este învinuit de spălare de bani, dar și de încălcarea regimului de declarare a averii – în declarația sa de avere ar fi tăinuit calitatea sa de proprietar al unei companii despre care se presupune că ar fi fost implicată în frauda bancară. Chiril Lucinschi pledează nevinovat. Recent Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest la domiciliu pentru ex-deputatului. Chiril Lucinschi a fost reținut pe 25 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?