Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Trump, acuzat de lipsă de sensibilitate în conversaţia cu văduva

18 oct. 2017,, 22:30   Externe
2101 0

Preşedintele SUA, Donald Trump, este acuzat de o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor, Frederica Wilson.

Democrată acuză pe Trump că el a spus văduvei unui militar american ucis în Niger că "ştia în ce s-a băgat" cînd s-a înrolat, dar liderul de la Casa Albă susţine că informaţia nu este adevărată. "Congresmanul democrat a fabricat în totalitate ceea ce i-am spus soţiei unui militar decedat într-o operaţiune (am dovezi). Trist!", a transmis Donald Trump prin twitter.com.

Preşedintele SUA, Donald Trump, este acuzat de o membră democrată a Camerei Reprezentanţilor, Frederica Wilson, că i-a spus văduvei unui militar american ucis în Niger că acesta "ştia în ce s-a băgat" cînd s-a înrolat, dar liderul de la Casa Albă susţine că informaţia nu este adevărată.

Frederica Wilson se afla în maşină cu Myeshia Johnson în drumul spre Aeroportul internaţional din Miami, unde a fost adus corpul neînsufleţit al sergentului La David T. Johnson, decedat la vîrsta de 25 de ani.


În timp ce se deplasau la aeroport, preşedintele Donald Trump a sunat-o pe văduva militarului, pentru a-i transmite condoleanţe. Sergentul Johnson s-a numărat printre cei patru militari americani ucişi pe 4 octombrie în Niger, într-un atac al islamiştilor afiliaţi reţelei teroriste Al-Qaida.

"Preşedintele i-a spus următorul lucru văduvei militarului: «Cred că ştia în ce s-a băgat la înrolare, dar bănuiesc că este oricum dureros»", a declarat Frederica Wilson.

"Da, exact aşa a spus. Din punctul meu de vedere, într-adevăr poţi spune acest lucru într-o conversaţie, dar nu îi spui aşa ceva unei văduve aflate în suferinţă", a adăugat Frederica Wilson.

"Toată lumea ştie că atunci când mergi în război este posibil să nu te mai întorci viu. Dar nu îi spui acest lucru unei văduve. Este un lucru atît de insensibil", a încheiat Frederica Wilson, potrivit CNN.

Casa Albă a transmis că discuţiile preşedintelui cu rudele militarilor morţi în operaţiuni sunt private, iar Donald Trump susţine că este vorba de o ştire falsă.

Donald Trump a fost criticat pentru că nu luase legătura cu rudele celor patru militari imediat după atac. Preşedintele a declarat că le trimisese scrisori şi intenţiona să le sune. La rândul său, Donald Trump a sugerat că fostul preşedinte Barack Obama nu l-a sunat pe generalul John Kelly, actualul şef de cabinet de la Casa Albă, atunci când fiul acestuia a fost ucis în Afganistan în 2010.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?