X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Tentative zădărnicite de plasare pe piață a cărnii de porc de calitate dubioasă

18 oct. 2017,, 17:51   Societate
2007 0

Inspectorii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal au prevenit ieri două tentative de plasare pe piață a produselor din carne de porc fără acte de proveniență, notează NOI.md.

Conform informațiilor deținute de către aceștia, bunurile au fost introduse în țară prin eludarea controlului vamal și sanitar veterinar.

Primul caz a fost raportat de către ofițerii Echipelor Mobile în dimineața zilei de ieri, după ce au depistat într-un microbuz 3700 kg de produse din carne de porc, de proveniență ucraineană. În cadrul cercetărilor preliminare s-a stabilit că marfa îi aparținea conducătorului autovehiculului – un locuitor al mun. Bălți, în vîrstă de 37 de ani.

Cîteva ore mai tîrziu, ofițerii patrulei mobile au identificat și stopat pe o stradă din mun. Chișinău încă un autoturism, despre care aveau informații că este utilizat pentru transportarea bunurilor nedeclarate.

Verificările dispuse asupra acestuia au relevat prezența a 675 kg de produse din carne de porc, aduse din regiunea transnistreană, prin ocolirea posturilor vamale interne de control.


Loturile au fost ridicate și urmează transmise inspectorilor ANSA pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?