Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Un fost ofiţer al CNA, trimis în judecată

18 oct. 2017,, 17:30   Societate
1756 0

Dosarul fostului ofiţer al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), care a furat probele din mai multe dosare în sumă de peste 50 de mii de euro şi un kilogram de aur, a fost trimis în judecată.


Potrivit unor surse din cadrul Procuraturii Generale, Cristian Richicinschi, în vîrstă de 23 de ani, şi-a recunoscut vinovăţia integral şi se află în arest la domiciliu.

Ofiţerul a fost reţinut în vara acestui an pentru 72 de ore după ce, dintr-un dosar pe care-l gestiona, au dispărut mai multe probe. Procurorii anticorupţie au iniţiat o cauză penală pe acest fapt şi au stabilit gestionarea frauduloasă a diferitor corpuri delicte, admisă de către ofiţerul de urmărire penală în mai multe dosare privind acte de corupţie.

În cadrul urmăririi penale procurorii anticorupţie, cu autorizarea judecătorului de instrucţie, au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 120 de mii de lei. De asemenea, învinuitul a asigurat restituirea integrală a prejudiciului, în valoare de 1,218 milioane de lei.

Richicinschi a activat în cadrul CNA doar şase luni. Anterior, timp de două luni, a activat în calitate de anchetator în Direcţia sud a Poliţiei de Frontieră, unde s-a angajat la 14 decembrie 2016.

Cristian Richicinshi este fiul lui Iurie Richicinschi, care a activat în cadrul Serviciului Pază de Stat, a fost şeful pazei preşedintelui Parlamentului, Marian Lupu, precum şi secretar al Consiliului Suprem de Securitate al RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?