X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Studenţii îşi vor prezenta lucrările la Moldexpo

18 oct. 2017,, 17:01   Economie
2214 0

Studenţii de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova îşi vor prezenta lucrările la expoziţia de produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri "Farmer" şi la expoziţia de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial "Moldagrotech", care se vor desfăşura la centrul expoziţional Moldexpo în perioada 18-21 octombrie, în cadrul săptămînii agroindustriale.


Surse din cadrul Moldexpo au relatat că la expoziţie vor participa 385 de întreprinderi din 14 ţări: Austria, Franţa, Germania, Belarus, Italia, România, Serbia, Turcia, Cehia, Ucraina, Marea Britanie, Polonia, Sfîntul Kitts şi Nevis şi Grecia.

"La expoziţia antreprenorii vor prezenta sere inovatoare, hrană pentru animale, premixuri, mărfuri agricole, seminţe, răsaduri şi puieţi. În cadrul expoziţiei va mai avea loc un seminar privind tehnologia de cultivare intensivă a culturilor agricole şi a păsărilor, o masă rotundă privind finanţarea şi asigurarea în agricultură, concursurile "Fermier lider" şi "Regina Gliei", dar şi expoziţia de animale şi păsări "Animal show". Vizitatorii vor putea să cumpere tot de ce au nevoie pentru ferma lor la preţuri accesibile", a spus managerul de proiect Svetlana Ghelan.

Potrivit ei, la expoziţia "Moldagrotech" oaspeţii vor putea vedea cele mai noi tractoare şi maşini de prelucrare a solului şi semănat, tehnică de recoltare a culturilor agricole şi de pregătire a nutreţurilor, stivuitoare, transport special, precum şi dotări pentru zootehnie, avicultură şi piscicultură.

„Specialiştii vor vorbi despre tehnologia creşterii culturilor agricole în teren protejat, sisteme de irigare şi alimentare cu apă, fertilizanţi şi mijloace de protecţie a plantelor şi tehnologii de economisire a resurselor. Totodată, va avea loc concursul "Noutatea Anului" şi Ziua tineretului "Agrogeneraţia" ", a spus ea.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?