Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Jizdan: Recunoaștem că unii agenți de patrulare stopează șoferii abuziv

18 oct. 2017,, 10:09   Societate
2634 2

Agenții de patrulare care vor stopa neîntemeiat șoferii în trafic vor fi sanționați.

Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan în cadrul unei conferințe de presă.

Aceasta reprezintă o reacție la indicația de ieri a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, care susține că poliția nu trebuie să oprească șoferii în cazul în care aceștia nu au comis încălcări.

„Recunoaștem că unii agenți de patrulare stopează în mod abuziv șoferii. Pe parcursul ultimelor luni, atestăm plîngeri ale cetățenilor, care invocă faptul că des sînt stopați de agenții de patrulare fără să li se explice ce au încălcat”, a declarant ministrul.

Astfel, Jizdan a îndemnat cetățenii care cred că au fost sanționați sau stopați în trafic pe nedrept să depună plîngeri. Doar în 2017 INP a înregistrat 116 plîngeri din partea cetățenilor, cele mai multe fiind depuse în ultimele două luni.


„Vom întreprinde măsuri care vor duce la stoparea abuzurilor agenților de patrulare”, a punctat Jizdan.

Potrivit ministrului, în loc de 300 de polițiști de patrulare, cît sînt necesari, actualmente sînt 1000 de polițiști. Iată de ce organele de ordine examinează posibilitatea de a trimite acești polițiști în cartierele unde este nevoie de ei. Respectiv, va fi intensificată patrularea pe străzi, care ar preveni anumite încălcări.

„Cu cît mai mult sîntem prezenți în stradă, cu atît mai puține probleme sînt. Problema patrulării în locurile cu risc sporit a criminalității trebuie rezolvată în regim urgență”, a mai menționat Jizdan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?