Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Inspector: Conducerea de la Ştefan Vodă pune în pericol educaţia în raion

18 oct. 2017,, 11:52   Societate
2554 1

Preşedintele raionului Ştefan Vodă, Nicolae Molozea, se află ilegal în funcţie, deoarece operează cu o diplomă falsă de studii superioare economice.

Declararţia a fost făcută marţi de inspectorul şcolar Simion Zadorojnîi.

El este angajat la şcoala de la Ştefan Vodă de circa 10 ani şi din primele zile de activitate şi-a dat seama că "este o persoană incomodă pentru autorităţile locale".

"Conducerea Direcţiei raionale de învăţămînt urmăreşte scopuri şi interese proprii, fapt ce afectează negativ procesul de studii şi condiţiile de lucru. În ultimii ani, am avut patru procese de judecată, în mare parte "din cauza capriciilor" şefei Direcţiei, Raisa Burduja, care nu trebuie să ocupe această funcţie, fiindcă îşi exprimă antipatia personală în relaţie cu angajaţii, încălcînd legile şi normele morale", consideră Zadorojnîi.

Potrivit lui, "Burduja a împiedicat ca el să treacă atestarea, iar din acest motiv el şi astăzi primeşte un salariu minim şi este limitat în avansarea profesională, aflîndu-se într-o luptă continuă cu nedreptatea şi fărădelegea".

Pe şefă s-a plîns şi consilierul local Olga Ceapchi, care o acuză pe Burduja de lezarea drepturilor copilului.

"Particip activ la viaţa şcolii, sînt mereu deschisă spre colaborare şi vin cu idei de dezvoltare a învăţămîntului şi îmbunătăţire a vieţii şcolare. În ciuda acestui fapt, sînt învinuită de neachitarea taxelor de şcolarizare, numele meu şi al fiicei mele sînt făcute de ruşine, iar cunoştinţele ei nu sînt apreciate pe dreptate. Acest lucru se întîmplă din cauza motivelor personale ale directorului, însă eu cred că într-o bună zi în Moldova dreptatea şi omenia vor triumfa. Atunci ţara va avea un viitor", a spus ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?