X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Moldova vrea să preia experienţa Slovaciei

18 oct. 2017,, 09:30   Economie
2027 0

Republica Moldova intenţionează să preia experienţa Slovaciei în domeniul agriculturii organice.

Anunţul a fost făcut în cadrul Forumului Moldo-Slovac cu tema "Agricultura în secolul XXI", desfăşurat marţi la Chişinău.

Viceministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului Ion Parea a spus că, dacă în 2012 agricultura ecologică era practicată de 185 de agenţi economici din republică, acum numărul acestora a scăzut pînă la 130.

"La momentul actual, folosim prea multe erbicide şi alte produse chimice în agricultură. Trebuie să asimilăm metodele ecologice, deoarece produsele ecologice sînt foarte solicitate în zilele noastre şi, totodată, sînt mult mai scumpe decît cele obişnuite", a spus el.

Reprezentantul Ambasadei Slovaciei în Moldova, Peter Tomasek, a declarat că "tranziţia spre agricultura organică este o modalitate foarte bună de a îmbunătăţi situaţia din industrie, care este una dintre cele mai importante din economia Republicii Moldova".

"De aceea, am decis să împărtăşim experienţa companiilor slovace, care poate fi utilă producătorilor moldoveni. De asemenea, la acest forum am invitat oaspeţi de la Ministerul Agriculturii al Slovaciei", a explicat el.

În cadrul evenimentului, experţii au vorbit despre modalităţile de aplicare a metodelor organice în agricultură şi despre posibilităţile de obţinere a finanţării atît în Moldova, cît şi din străinătate.

Notă: Agricultura ecologică implică o minimizare conştientă a utilizării îngrăşămintelor, pesticidelor, a regulatoarelor de creştere a plantelor şi a aditivilor pentru hrana animalelor. În schimb, se propune utilizarea deşeurilor animale şi vegetale ca îngrăşăminte şi rotaţia culturilor pentru a restabili fertilitatea solului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?