Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Centrele raionale vor fi menținute în cadrul circumscripţiilor electorale

18 oct. 2017,, 09:20   Politică
1927 0

Comisia de constituire a circumscripţiilor electorale care vor fi create pentru alegerile parlamentare din 2018 în baza sistemului mixt promite să menţină centrele raionale în cadrul acestora.


La şedinţa de marţi, preşedintele Comisiei, Iurie Ciocan, a spus că activitatea Comisiei este monitorizată atît în Moldova, cît şi în străinătate.

"Înţelegem că proiectele şi deciziile noastre vor fi criticate, dar pentru noi este deosebit de important în ce măsură această critică este fundamentată", a remarcat el.

Potrivit lui, în activitatea sa Comisia se conduce de două criterii importante – teritoriul viitoarelor circumscripţii şi situaţia demografică.

În cadrul discuţiilor, s-a menţionat că Comisia va lua în considerare observaţiile şi sugestiile membrilor săi, care vor fi votate şi susţinute de o majoritate în Comisie. La momentul actual, proiectul prevede constituirea a 46 de circumscripţii, inclusiv a celor care vor fi deschise în afara Moldovei.

Participanţii la şedinţa Comisiei au propus ca în viitoarele circumscripţii să fie menţinute actualele centre regionale, precum şi să se ţină cont de infrastructură şi drumuri pentru a păstra confortul pentru alegători, evitînd cazurile de separare ilogică a satelor de circumscripţii constituite.

Potrivit lor, Comisia nu trebuie să admită cazuri cînd diferenţa dintre numărul alegătorilor în circumscripţii să depăşească 10%. Este vorba de faptul că, în medie, în fiecare circumscripţie ar trebui să fie de la 55 de mii pînă la 60 de mii de alegători.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?