Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

Expozițiile MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER — tendințe mondiale pentru agricultura din Republica Moldova

17 oct. 2017,, 16:35   Business
11370 0

În perioada 18 - 21 octombrie 2017, la C.I.E. "Moldexpo" se va desfăşura Saptămâna agroindustrială care însumează expoziţiile internaţionale specializate „Moldagrotech” (ediţia a XXXIII-a), agreată de UFI şi EURASCO, „Farmer” (ediţia a XX-a) şi târgurile „Animal show” şi „Toamna de aur”.

Organizator: Centrul Internaţional de Expoziţii «Moldexpo»

Suport oficial:

- Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova;

- Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova


Sponsor general: Compania Agroprofi SRL - dealer oficial în Moldova al CASE IH

Partener media general: AGRO-TV Moldova

Sectorul agrar reprezintă o direcție prioritară pentru economia Republicii Moldova, dar și un factor determinant în eradicarea sărăciei în țară. Din acest considerent, MOLDAGROTECH a devenit un eveniment naţional - doar în cadrul acestui forum, de mai bine de 20 de ani, sunt prezentate realizările sectorului agroindustrial din Moldova, precum şi tendinţele globale în organizarea şi dezvoltarea unei producţii agricole eficiente. Expoziţia Moldagrotech este agreată de UFI(Asociaţia Mondială a Industriei de Expoziţii) şi EURASCO (Asociaţia Organizatorilor de Târguri Agricole din Europa), ceea ce demonstrează conformitatea acesteia standardelor internaţonale.

Din 18 până în 21 octombrie, circa 400 participanţi din 14 ţări: Republica Moldova, Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Italia, Polonia, România, Serbia, Saint Kits and Nevis, Turcia, Ukraina – vor prezenta pe parcursul a 4 zile cele mai noi produse şi servicii pentru businessul agricol. Evenimentul expoziţional se va desfăşura în trei pavilioane şi pe toate spaţiile în aer liber ale Centrului Expoziţional "Moldexpo".

Expoziţia de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial MOLDAGROTECH (autumn) întruneşte peste 145 de participanţi care vor prezenta cele mai noi produse şi servicii pentru businessul agricol.

Fără mașini și utilaj agricol de ultimă generație este imposibilă dezvoltarea durabilă a agriculturii. Din acest motiv, cel mai mare segment al expoziţiei revine anume maşinilor şi echipamentelor agricole, unde vizitatorilor şi oaspeţilor le vor fi prezentate tractoare, maşini de semănat şi de lucrat pământul, tehnică pentru erbicidare, aplicarea îngrăşămintelor şi mijloacelor de protecţie a plantelor, tehnică de recoltare şi de pregătire a furajelor, echipamente pentru manipularea şi depozitarea culturilor după recoltare, stivuitoare, vehicule, transport special, echipamente pentru deservire tehnică, piese de schimb, echipamente pentru creşterea animalelor agricole şi a păsărilor de curte.

Printre noutăţile pregătite de expozanţi sunt: modele noi de maşini agricole de clasa premium ale celor mai mari producători mondiali, prezentate de sponsorul general al expoziţiei MOLDAGROTECH, compania Agroprofi, care va prezenta complexul de semănat Väderstad RAPID 300C, plugul Gregoire Besson RB7, semănătoarea Maschio Gaspardo MISTRAL MTR12, tractorul Puma 225 CVT etc.

Mașini și echipamente noi vor fi prezentate în toate secțiunile expoziției: sisteme de alimentare cu apă și sisteme de irigare în agricultură, mașini de ameliorare a terenurilor, precum și îngrășăminte și produse de protecție a plantelor, echipamente pentru industria alimentară și de prelucrare, echipamente pentru furaje, tehnologii de economisire a resurselor energetice.

Alte noutăți la MOLDAGROTECH: combina New Holland CX5.90, semănătoare Nova Combi 4000 etc.; tractorul standard nou seria Fendt 1000 Vario) de la compania Agritehnica SRL; grapă cu discuri scurte РУБИН 12 de la ЛЕМКЕН-Украина; remorca agricolă URSUS D-610 de la Agrofermotech SRL. O noutate de la compania ÎCS JM INVEST GROUP SRL va fi semănătoarea Pneusej Fantom 400 produsă în Slovacia.

Tractorul 425 cp cu tracțiune integrală al producătorului canadian Buhler Versatile va fi prezentat de Evolar SRL. I.S.P. INTER S.R.L. va propune spre atenția vizitatorilor pretăietorul cu 5 discuri de la liderul spaniol în producerea tehnicii agricole pentru vii și livezi Industrias David. De asemenea, și Institutul de tehcnică agricolă Mecagro, Tehnica Elit SRL, ElitAgrotehnologie SRL și alte companii vor veni cu mașini și utilaje noi la expoziție.

Dozamech SRL (singurul distribuitor oficial al firmei poloneze Dozamech)va expune utilaje pentru prepararea hranei animalelor (tocător de cereale, utilaj pentru amestecarea cerealelor, cântar dozator), pentru transportarea și uscarea cerealelor. Compania Agrimatco va prezenta cultivatorul cu fertilizare Fertis. O gamă largă de generatoare electrice vor fi expuse la standul companiei M&M Comerț. Firma Vitoil-Trading SRL va prezenta rezervoare metalice mobile, echipate cu distribuitoare pentru motorină de la producătorul italian PIUSI, precum și accesorii pentru alimentare cu carburanți. Compania Agromester HD, reprezentantul John Deere în Moldova, va prezenta la ediția din acest an modele noi de combine și tractoare. Veți avea posibilitatea unică de a testa forța și manevrabilitatea noului tractor VALTRA T-234 Versu Smart Touch de la DiazTech SRL.

Iridex Group Plastic SRL va prezenta în premieră la expoziție soluții inteligente și ecologice pentru sistemele de irigare alimentate cu energie solară. COMAVIT PALI PRECOMPRESSI S.R.L.(Italia) va expune piloni metalici - Baccus și Cronos; doar la ediția 2017, compania Ukravit Moldova&OBEREGAGRO va expune fungicidul tricomponent inovaţional și preparatele insecto-acaricide МАКС. Compania Microinvest va prezenta oferta sa specială pentru producătorii agricoli.

În cadrul expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER 2017 ziua de 19 octombrie va fi dedicată tinerilor profesionişti, studenţilor universităților și colegiilor cu profil agricol din țară. Studenții de la Universitatea Agrară de Stat din Moldova vor prezenta rapoarte tematice în cadrul unui briefing care va avea loc în Ziua tineretului Agrogenerație.

Expoziţia-târg internaţională specializatăde produse, utilaje, tehnologii agricole şi meşteşuguri FARMER, ediţia a XX-a, aniversară

Expoziţia FARMER, ajunsă la cea de-a XX-a ediţie, este un forum internaţional al businessului agrar, care contribuie la dezvoltarea afacerilor fermierilor moldoveni. În acest an FARMER va prezenta ofertele şi realizările a peste 240 de companii agricole, gospodării de fermieri, asociaţii naţionale, instituţii financiare, institute de cercetare, dar şi companii din străinătate. Expoziția FARMER le oferă fermierilor oportunitatea de a-şi prezenta produsele, a demonstra calitatea şi de a se întâlni cu potenţiali parteneri de afaceri moldoveni şi străini.

Compania AlmGenetic va prezenta tehnologii know how de creștere a vacilor și caprelor de rasă, precum și echipamente pentru fermă. Compania Mărculești Combi va prezenta la expoziție marca comercială Big Boy, o linie nouă de concentrate vitamino-minerale și nutrețuri combinate pentru creșterea găinilor, iepurilor, porcilor și șinșilelor. Cel mai mare producător de ulei de floarea-soarelui din Republica Moldova, сompania Floarea Soarelui SA, va prezenta în cadrul expoziției o gamă largă de ulei.

Printre noutăţile pregătite de expozanţi: hibridul nou de floarea soarelui Codru de la AMG-AGROSELECT COMERT SRL, un vast sortiment de portaltoiuri, răsaduri de zmeur, puieți de meri și peri de la MAZZONI VIVAI / PEPINIERE MAZZONI (Italia), mixuri de plante pentru gazon DLF Turfline și Masterline de la Diolsem SRL; insecticidul Force 1,5 G și erbicidul Milagro Plus de la Syngenta SRL; un sortiment variat de semințe de legume profesionale. Compania „AO-Semințe” - reprezentantul oficial și exclusiv al SAKATA Vegetables Europe în Republica Moldova va oferta semințe noi de legume și hibrizi de brandul SAKATA; noul insecticid pentru culturile de floarea soarelui, porumb şi cartofi FORCE 1,5 G și erbicidul postemergent pentru cultura de porumb MILAGRO PLUS de la SYNGENTA AGRO SRL; furaje pentru purcei Bibolatte de la Î.C.S. “VITAFORT -COMBIFEED” S.R.L. Compania Diazchim SRL va prezenta anul acesta produsul Luna Sensation SC 500 - un fungicid sistemic-translaminar pentru combaterea bolilor pomilor fructiferi.

La Expoziţia FARMER participă și organizații de finanțare: FinComBank S.A., Moldova Agroindbank, ProCreditBank, cu oferte de finanţare şi creditare a fermierilor locali.

Pe 20 octombrie, în cadrul expoziției Farmer se va desfășura concursul Regina Gliei 2017. Un eveniment care are menirea de a pune în valoare frumusețea, talentul și inteligența doamnelor care dețin o afacere în domeniul agricol.

În cadrul expoziției Farmer, doar 4 zile, va fi deschis și târgul "Toamna de aur". La acest târg veți putea găsi: cele mai proaspete, cele mai naturale produse agricole la cele mai bune prețuri, direct de la producători. Vino și descoperă o gamă largă de produse agricole de cea mai înaltă calitate: carne, pește, brânzeturi, legume, fructe.

Din 18 până în 20 octombrie vă invităm la Expoziţia «Animal Show» unde veți avea posibilitatea să vedeți păsări și animale de rasă.

Programul de afaceri laMOLDAGROTECH(autumn) șiFARMER

Tradițional, la MOLDAGROTECH (autumn) se desfășoară concursul «Noutatea anului», la care s-au înscris producători și comercianți de mașini și echipament agricol și utilaj pentru industria prelucrătoare, produse fitosanitare și fertilizanți pentru sectorul agroalimentar. „Marele Premiu” va fi înmânat pentru aportul deosebit în modernizarea complexului agroindustrial al Republicii Moldova.

În cadrul FARMER va avea loc Concursul «Farmer-lider». Scopul concursului este de a stimula producătorii agricoli în sporirea volumului de producție agricolă, obținerea produselor ecologic pure și îmbunătățirea calității acestora în baza tehnologiilor avansate și metodelor de organizare a muncii. Participanții vor demonstra performanţe deosebite în activitate, metode moderne de producţie, soiuri noi de plante, produse cu calităţi gustative deosebite, procedee de producţie cu folosirea redusă a chimicalelor.

În timpul expoziţiilor vor fi organizate conferinţe ştiinţifice, seminarii, prezentări interactive, va fi oferită consultanţă de specialitate. Se vor afla în vizor problemele implementării sistemelor de protecție a plantelor, utilizarea îngrășămintelor cu sulf, strategia de cercetare, realizări și perspective în asigurarea producătorilor agricoli cu hibrizi competitivi de porumb și semințe calitative, abordări moderne ale producției eficiente de produse agricole, biosecuritatea și igiena în fermele de pui și porci și multe altele.

În atenția tuturor vizitatorilor expozițiilor MOLDAGROTECH (autumn) și FARMER!

Anul acesta expoziția va fi atât de mare, încât nu vor fi locuri de parcare libere.
De aceea vă recomandăm să folosiți serviciul itaxi.md

Expoziţiile vor fi inaugurate pe 18 octombrie 2017, ora 11:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?