X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Abuzurile polițiștilor de patrulare, luate la ochi de guvernare

17 oct. 2017,, 15:50   Societate
6403 9

Polițiștii de patrulare îi vor putea opri pe conducătorii auto în traficul rutier doar în cazul constatării unor încălcări sau în timpul unor acțiuni speciale pentru creșterea siguranței în trafic, notează NOI.md.

Stoparea șoferilor fără temei de către agenții de patrulare este o practică pe care Guvernul își propune să o lichideze. Potrivit unei analize a PDM, la ora actuală, în loc de 300 de agenți de patrulare, în țară activează peste o mie, iar mulți dintre ei abuzează de competențele pe care le dețin.

„În ultima perioadă tot mai des societatea civilă și mass-media semnalează abuzul în trafic al unor reprezentanți ai Inspectoratului de Patrulare. Le-am cerut în urmă cu ceva timp colegilor din Guvern să vină cu o analiză și am aflat că, în cadrul procesului de reformă de acum cîțiva ani, sute de polițiști, a căror atribuție reală era să patruleze și să asigure ordinea publică, s-au recalificat după bunul lor plac în agenți ai poliției de patrulare.

S-a constatat că, în loc de 300 de agenți de patrulare, astăzi avem peste o mie, care nu fac altceva decît să oprească mașini fără motiv. Acest fapt devine în realitate hărțuire a oamenilor și generator de corupție. Împreună cu colegii, am solicitat de la responsabilii din Guvern să ia măsuri pentru a pune capăt acestor abuzuri”, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?